Sidvyer, senaste månaden

lördag 25 januari 2014

Två nya tävlingsbidrag! (5)

Hej igen .
Blev taggad på att göra nått mer, januari månad är ju en ganska tuff månad för många (även för mej) ekonomiskt. Så jag tänkte att jag ville göra en "härlig"gärning för de som är mest utsatta i staden jag bor .
Så på min rast i dag gick jag vägen om ett ställe som serverar mat några gånger i veckan för de som har det tufft (är ingen gratis restaurang utan alla får betala för sig, men det är ett bra pris)
Jag fick prata med en mycket trevlig kvinna, jag bad om att få köpa några luncher som de skulle få dela ut bland personerna som kommer och äter ,
 Hon blev så glad och lite överraskad på samma gång tror jag  och sa att detta kommer bli uppskattat för det är en del som har det så illa med pengar att dom får lov att skriva upp sin skuld , så nu kunde de personerna få sig en gratis lunch utan att behöva ha skulden hängande över sig .
Fast jag inte har den fetaste plånboken just nu (ärligt talat så inte bara just nu ;) ) . Så hoppas jag mitt lilla bidrag på 5st luncher kan ge glädje åt de som har det värre och det värmer gött i hjärtat .

Så nu håller jag tummarna på att detta funkar som tävlings bidrag =)

Hoppas du haft en fin dag
mvh Novalie

Red.Anmärker:Detta är ett bra tävlingsbidrag,my6cket för att folk kanske inte vet att man kan göra såhär. Det har cirkulerat bilder på hur man pausar kaffe i storstäderna åt folk som behöver envärmande kopp,men inte hur man gör samma med mat,något de än mer behöver. Detta är en fantastiskt bra idé,och det kvittar verkligen hur mycket man skänker,det är ATT man gör det som räknas:)!





Hejsan!

När jag såg din tävling så började jag fundera på folk i min omgivning, och kom direkt att tänka på en man som jag kallar blommannen.
Jag ser honom varje dag på väg till och från jobbet och han säljer blommor. 
I ur och skur och regn och rusk så står han där och jag blir alltid så glad av att se hans engagemang och givetvis hans blommor. 
Så jag bestämde mig för att honom ska jag göra glad.

Jag har hemmagjorda klenäter i frysen som jag har sparat för dem är så goda :)
Jag lava ner några såna i en påse och när jag gick till jobbet så stannade jag till hos honom och önskade god morgon och sa att jag ville bjuda på kakor för att jag blir så glad av hans blommor och att jag beundrar att han står i alla väder och säljer.

Han blev jätteglad och kramade mina händer och sa att han ville ge mig en blomma som tack trots att jag sa att han verkligen inte behövde det.

Jag fick iaf med mig en jättefin blå hyacint som står på mitt skrivbord nu :) 
Red.Anmärker: Detta är ett riktigt praktexempel på vad jag menade. Just så enkelt kan det vara att göra något,och framför allt titta personen i ögonen och berömma dem för vad de göra var dag. DET är egentligen det stora i detta,den värmen man sprider i en person när man ger dem uppskattning!





Inga kommentarer: