Sidvyer, senaste månaden

måndag 20 januari 2014

2 nya tävlingsbidrag! (3)

 Hej Stina!

Av en ren slump blev en enkel "dela med dig till en kompis"-tanke nåt som växer - till min förundran! Det får bli min goda gärning: Att ha startat ett delande förhållningssätt! Duger det som tävlingsbidrag?!!

Så här är det:

I källarplanet på mitt jobb ligger en enkel träningslokal som alla i huset får nyttja fritt efter tillgång och möjlighet, och det är ingen sorts supergym men litet gemytligt trevligt och man kan ha sina kläder i skåpen utan att de är typ plundrade när man vänder ryggen till. Det är några som kör core-träning 1 gång i veckan, det är spinning, yoga m m och själv går jag dit och nyttjar en massagestol som finns där ganska ofta. Det är flera företag i huset och de anställda med familjer använder lokalen rätt frekvent.

Så i förra veckan hade jag åkt ifrån schampoo men fick låna av en kompis, men hon hade ingen deo och fick låna min. (Vad katten, man får inte vara så kinkig med bacillskräcken!) Då började mina tankar spira om att göra en liten plats i tjejernas omklädningsrum att ställa ett gäng "Dela med dig"-saker, som alla skulle kunna använda! Jag hade en extra, oöppnad flaska parfym* i väskan och bestlutade "Den kan få stå här, så att den som vill får ta utav!" och så ställde jag dit den och satte upp en liten lapp intill. 

Ett par dagar senare gick jag ned för att ta en massagestund i stolen, och skulle samtidigt ställa dit en duschtvål/bodyscrub som kunde blii "Allas". Till min förtjusning hade då någon lämnat en parfymflaska till! Visst, den var halvfull, men än sedan?! Heja tjejer! tänkte jag!

Och i lördags (Innan jag åkte till katthjälparna Livbojen för att göra decoupage på saker som de ska ha till sin loppis till förmån för hemlösa katter längre fram) så slank jag ner för att ta dit en liten flaska hårspray - då stod där en tredje flaska parfym också från nån annan! Nu fanns det FEM saker på tvättstället att DELA!

Så till i måndags gjorde jag iordning en liten korg för att det skulle se lite snyggare ut, med en glad skylt, och lade dit en minitub tandkräm, som jag fått när jag var hos tandläkaren samma dag. Men då hade jag inte kameran med. Så jag gick förbi på kvällen efter att jag slutat och tog en bild. Sakerna hade då förökat sig IGEN, denna gång med nagellacksflaska! Det är minsann rena viagran i detta, och jag blir så glad! I synnerhet när jag hörde lite av samtalet hos dem som var i omklädningsrummet: "Jag ska minsann lägga hit lite grejor också, det är ju skitbra, faaan så jysst!"

Idag hade helt klart någon hållit löftet, för korgen innehöll nu två mascara också. Nya!

Tänk om världen kunde fungera så här generöst i fråga om fler saker - vad underbart det skulle vara! Och om någon vill kopiera det här, så bjuder jag varmt på idén!  Jag hoppas det är SMITTSAMT!

Kram Inger
Wikkis Stora matte

*OBS! Det är inte frågan om att "Dumpa skit som man inte vill ha" utan att ge sådant som man tror alla kan ha glädje eller tillfälligt behov utav!

Red.anmärker: Detta var ett underbart initiativ,inte riktigt planerat för just denna tävlingen vad jag förstår men ändå en jättebra idé! Sprida glädje och medmänsklighet!





Hello!
Det är kallt och snöigt i Skövde nu. Burr! Så jag ville sprida lite glädje i mitt kvarter. 
Jag bakade en stor sats kanelbullar och gick sedan runt till alla mina grannar i mitt hyreshus och bjöd på nybakade bullar. De blev jätteglada och jag fick tom en kram av kvinnan som bor i lägenheten under. 

Happy söndag!
Kram!

Vänliga hälsningar,

Sophie Lenasdotter Nohlberg


Red.anmärker: Detta är ett riktigt bra bidrag,där får man se grannarnas direkta miner och faktiskt smitta dem att göra liknande för andra! Ett hyreshus är ofta väldigt anonymt,detta kan hjälpa till att få grannarna att tänka på varandra och det medför en massa fördelar för alla:)

Inga kommentarer: