Sidvyer, senaste månaden

tisdag 3 december 2013

Tatuera sig med sjukdom?

Idag var  det dax för en kärt återkommande stamkund som ville påbörja andra armen. Problemet med att tatuera Mattias är att han har något som kallas skrifthud eller dermografism. Ett lätt tryck eller krafs utlöser en rätt rejäl svullnad i huden som gör att det är ytterst plågsamt att fortsätta tatuera på området. I vanliga fall hade vi lätt hunnit både linjer och skugga idag,men här får vi gå varsamt fram och låta kroppen säga sitt. Bedövningsspray här är lönlöst då han inte alls tål den,alldeles säkert pgr av dermografismen.
Dessa personerna har ofta en mycket mindre tolerans mot kyla och samma nässelfeber eller urtikaria kan utlösas av köldpåfrestning ,så kallbad är tex inte att rekommendera:)  (Notera svullnaden i bakkanten på armen,han ÄR inte så brydig egentligen;))
Har man någon åkomma alls så FRÅGA din tatuerare. Är det en vettig yrkesmänniska kommer de att guida dig så gott de bara kan och kunna berätta för dig om det går att tatuera dig fast du har lite hinder.
Vanliga irriterande missuppfattningar om att man inte kan tatuera dig ,som alla läkare dessutom gärna understryker är diabetes,behandlar RA eller annan autoimmun,psoriasis,MS mm.
FRÅGA!! Jag har tatuerat folk med alla möjliga åkommor,massa vanliga ,men även jätteovanliga,och inget har någonsin hänt,om än att vissa har ondare eller tar någon dag längre på sig att läka .

Inga kommentarer: