Sidvyer, senaste månaden

fredag 16 augusti 2013

Ystad Military Tattoo och tattoo

Dagen började hårt med tidelig träning ihopa med mannen (eller ja,han var på samma gym iaf) sen iväg till studion för en sittning på annas lilla lilla arm. Korsetten tar form sakta men säkert  och detta är ett jobb jag inte på några villkor kan stressa med,de tusentals detaljerna som finns där måste sitta hundra rätt.

 Mer kommer på denna ,det är givet men för denna dagen,med Annas brännskador som gör ondare än att tatuera vanlig hud (på Anna iaf) så får vi lugna oss lite.
Sen var det genast iväg för förberedelse av Ystad military Tattoo. Vartannat år fylls staden av stiliga stiliga uniformerade män och kvinnor som kan sin sak så jävla bra. Inte mycket går upp mot marcherande musikanter och trummor OCH då från en massa olika länder!
Men först ,,,ÖL.
Ja inte för mig då,men ser till att männen har så att de håller humöret uppe.
 En snabbgrill fixad av Sköldarna tackade vi innerligt för,jag var hungrig som ett sär efter en hel dag i studion. Det är i princip INGEN dag jag kommer hem och får lagad mat,så detta var fan lyx.

 Lagad mat av en kille med ninjatoffel dessutom,,smagar extra köttit då kan jag lova.
 Sen var det ner med alla filtar och tjucketröjor till regementet för att mingla med alla gåbbegåbbarna (medelåldern på tattoot är tyvärr 85+,önskar att fler unga hade uppskattat detta jippot!)
 De har iaf öl och  korv,,något som gör allt lättare att ta!
 Cissel och ölmannen är båda excited!
 Den stora nyheten i år var ju Franskalgeriska skyttekåren som tog hem priset för guttigaste uniform!
 Sen brakade det loss. Speakern hade fått tandläkarbedövning i år och sade inte mycket,och det han väl sade var,,,strange to say the least,men det ingår i biljettpriset,dvs gratis för oss då eftersom FMGR.se sponsrat tattoot med så mye skyltar.
Här ser vi Algeriets enda älskvärda medlem Massoud IV,tilldelad medalj för redlighet och gott uppförande!  Geten stod bara där och mös,en riktigt söt kille:)
 Som vanligt i slutet kommer alla in på scen,och det blir en helt magiskt fin stämning när de spelar svenska nationalsången och alla reser sig,,det är fan kärlek. Tillslut har de en gästdirigent som dirigerar allihopa och här fläkte speakern ur sig " och på grund av  vår gästdirigents(en fransman) läggning(???) har de valt att spela ett Edit Piaf potpurri",,minsann om inte de flesta antog att dirigenten vad gay. Undrar om det  var så eller speakerns novacain bara jävlas med honom?
Årets bästa var faktiskt Polska gränsvakten som ni ser nedan i bruna capes,de hade bra fart och spexade lite tillockmed,något ingen annan gjorde tyvärr. Saknade också löftet om flottans killar från USA?? Vart tog dem vägen?
Underbart väder,delade filt med en tant,gräd litta när de spelade Amazing Graze och Sprid dina vida vingar som vanligt,,,jag är totalt nöjd!

5 kommentarer:

Maja sa...

Får gåshud bara av att läsa om de :D

Anonym sa...

Anledningen att USA inte kom var världsläget. Då alla deras musikanter är tjänstgörande militärer kunde dom inte avvara sitt folk till nöjesevenemang... Man ersatte USA med en get istället helt enkelt, och tillhörande kår så klart... :-)

Moonshadow sa...

Håller med om att det är synd att medelåldern är hög, samma i onsdags... Det är ju magiskt med musik som HÖRS utan en enda förstärkare eller den minsta elektriska hjälp!
Nåja, favvon är säckpiporna (29 pipor, wow!), den svenska hemvärnsorkestern får fem tut för störst entusiasm. Polackerna hör till hödpunkterna, och man svävar inte i det minsta tvivel om Der Deutsche Perfektion... :-)

Stina sa...

ohhh Moonshadow,,jag skulle kunna glo i timmar på tyskarna,speciellt flottans pågar;)

pezze sa...

åhh.. detta skulle jag ha velat se på om jag hade bott närmare o vetat att detta pågått nu.. grrr..
men e ju döv, men skit i det, vill ju se dom i live ändå!!! :-D