Sidvyer, senaste månaden

tisdag 9 juli 2013

Sola inte din tatuering !!!

 Såhär på sommaren blir jag rätt ofta rent förtvivlad när jag ser folk ligga och steka i solen med sina färgtatueringar. Att man spenderar en hel del pengar på en stor tatuering och sen låter solen bruna ner den så att den kommer att se extremt tråkig ut fram tills vintern då man inte längre visar den så mycket. Vettigt?
Nej!
Det enda som hjälper på sommaren är 50 spf och det HELA tiden. Solen tar även i skugga,och även om du bara går på stan,eller petar i trädgården. Ta en riktigt bra 50 spf som är vattenfast så slipper du smeta på det mer än en gång om dagen. Ta bara på tatueringen om du vill sola resten,klart man ska bli brun på sommaren,,bara inte din tattoo.
För att demonstrera lite hur de klara mjuka färgerna förändras när du solar kan man lägga ett sepiafilter på tatueringen (men oftast blir man  ännu brunare). De ljusa blå blir alltså sunkigt bruna,,de rosa är lite bättre men de ljusa partierna blir brunfläckiga,de svarta partierna förändras inte,enbart för att svart är en mörkare färg än din egen bruna hudfärg.
Åker man på thailands semester eller liknande är det ÄNNU viktigare,då solen tar ännu värre där. De har 60spf att sälja där nere,och är man minsta lilla rädd om sin investering ska man se till att skydda den. 


2 kommentarer:

Jejja sa...

Alltid solkräm på min när jag går ut. Och den har fortfarande bra färger. :)

Marita sa...

Älskar att ligga och steka - spf 30och en sjal över :).....men är man då uppe och rör sig eller skulle få för sig att bada så blir det svårt med sjalen...just nu är det bara 16grader i vattnet Bings så bada är helt jäkla uteslutet:)