Sidvyer, senaste månaden

söndag 2 juni 2013

Malaga ,the paleo way?

Nä,jag ljög faktiskt där,jag gjorde INTE Malaga på paleosättet,för på något sätt känns inte Sangria Paleo?
Flög direkt efter loppisen kl 20 på kvällen,blev hämtade av Skölden vid flygplatsen och vaknade upp i ett soligt Fuengirola med helt nya Victorias secret underböjsår och kaffe till frukost! Oslagbar kombo.
 Att hitta glutenfria saker i spanien är inte svårt,de skriver ut det på Allt,tex skinka äpplen och ost.Det är däremot svårare att hitta något som liknar BRÖD  utan gluten,och det slutade med att barnhyllan rädades och jag fick äta babykex till frukost i 5 dagar. Inte helt fel det heller med tanke på att de smakade  en blandning av mariekex och spädbarn.

 Man behöver aldrig fråga Cissel vad hon vill göra,hon har någon slags anal magnetism till solen så oavsett om vädret är ok el inte SKA det pressas vid poolen eller stranden;)  Hon är ju  färgad därefter också.
 VI å andra sidan som snarare springer från solen ,är halvt genomskinligt gröna/mjälligt vita,till den milda grad att jag skär mig mot färgen på sanden!! Det är helt enkelt inte roligt att sola med mycket tatueringar,,och det har fan aldrig varit roligt att sola,vem fan försöker jag lura? Efter tio minuter är det alltid samma sak,ett hål i sanden,en bortkastad frisbee,ett sandslott och två rekningsrundor med 3 kilo snäckor som resultat. Folk har börjat fatta och ger  mig vin för att det inte ska hända,en taktik som funkar helt ok.
 Det blåste lite väl efter ett tag och vi bli blästrade,något som kan misstas för en solbränna,och vi drog till Holländaren för lite mat och  vin. Som de svennar man är hittar man sina favorithak och går dit löjligt ofta,något som gör att man då aldrig heller hittar nya roliga ställen. De har is i ölen här,,,hur mycket bättre kan det bli?

 Ner och pressa efter en lunch igen,och då upptäckte vi att även duvorna både badar och solar,även om jag har svårt för att tro att de betalar för solstolen.
 Sandbadande duvor,som vid en snabb blick bara såg ut som en hög skräp tills de flög iväg;)
 Vattnet hade inte värmts upp något nämnvärt och det bli inte något doppande i år,någon jävla måtta får det vara. Hade jag velat förfrysa mig hade jag stannat i sverige och plaskat i nybroån. 17 grader är ingen grad alls som man säger.
 Det hindrar mig inte från att göra en Michael Jackson dock.
 Eller att hångla upp diverse badkillar,,detta är en jag haft med mig från sverige tex.
 Vi hittade en sten som mer såg ut som en iPhone,ett helt meningslöst vetande som passar fint i min blogg.
 Och ÄNTLIGEN hade armékillen öppet och Sköld kunde få sin safarihjälm! Den har spanats på länge ska ni tro,och när vi väl var där hittade vi annat gotte,bland annat ett bevis på att airsoft folk är lite homofila.

 Och lycka bortom lycka!! För endast 7 euro behöver jag aldrig mera bry mig om ansiktslyft ! När jag är så ful att jag inte kan stå ut med mig själva mer (det kommer att hända ganska snart) då tar jag min svarta mask och drar mig undan i mitt kråkslott (arbetar hårt på att hitta det!) och sysselsätter mig med att skrämma småbarn resten av livet!

 vi hittade en helt sinnessjukt bra tapasresturang vid kustvägen,något som förr inte var möjligt eftersom bara billigt smäck sololjor och billig pizza premieras där vanligtvis,men troligen kommer ekonomin att sålla ut de mer meningslösa ställena och låta de som gör buisness för att de är skitbra på det att överleva.
Ägaren tog saker och ting lite i egen hand,så vi behövde inte bry oss om vad vi ville äta,det hade han redan bestämt åt oss. Vi fick först en hög fisktapas som var enormt goda,och så spanskt genuina. Musslor i tomatsås,färska räkor och bläckfiskcarpaccio som tillockmed fick de skeptiska att faktiskt äta bläckfisk och gilla det! Efter det blev det kött,iberian secret pork,fläskfile och dressed tomato sallad,och den gick hem som en atombomb hos fredrikarna,och då VET man att den är sinnesgod!!
 Efterrätt är sällan att tänka på på semestern,fråga mig inte varför ,när jag kan överäta som en häst här hemma. Cissel körde dok på en frozen yoghurt,ett rätt mysigt alternativ till tung gräddglass.
 Tredje dagen tiggde  bikinin mig att dra till stranden,men jag ignorerade den  ,för det stod fantamig AKTIVITET på schemat (annan än att äta och dricka) ,halvfysisk sådan med hjälp av  hästkrafter.
 En kille som heter Mark (som vi redan innan gissade skulle ha kamoflagebrallor,och low and behold,,camobrälls) hyr ut sina 4hjulingar med guidad tur upp i bergen på alla de tusentals små ,,,,sandspår? som finns överallt i obygden! Med destination vattenfall i slutändan och lite pitstops mitt ute i godcountry ,dit ingen merän de som vill gömma sig åker. Jag har för övrigt aldrig suttit på en 4hjuling så jag fick en snabbgenomgång. Cissel åkte bak på Skölden och jag kände pressen på det kvinnliga könet och motorförståelse växa.
 Det krävs en retarderad banan för att inte fatta dessa visade det sig. Vanlig gas och automatare,bromsar överallt.Klar. Spana in bloggminen.
  Inte alla var helt nöjda med valet av hjälm,och det kan mycket bero på att det inte fanns något val,klart slut. Det fanns inte heller några goggles,något jag snart skulle inse behövdes mer än hippies behöver braj.
 Oavsett det ton grus jag andades in och fick i ögonen var det så hysteriskt roligt att jag starkt började fundera på att köpa en quad själv. Kom sen på att utan berg och spanska slapphetslagar hade det varit sjukt tråkigt,ungefär som Silvstedt utan silikon.
 Lite pitstops då och då för att glo på utsikter och avocadoträd (malagaområdet är den största producenten av avocado i europa!,,hade jag ingen aning om!!) men mest för att Mark ,som var så uttråkad att sand såg blött ut i jämförelse , skulle kunna röka. Det gör inget,vi hade entusiasm för oss alla  5!
 I bergen är det lite kyligare och jag svidade på mig lädret,som nu får vila i frid i en soptunna,någonstans i Malaga,i världen.
TA OÖMMA KLÄDER PÅ ER!!!
 Vattenfallet var jävligt fint,och vägen ner dit  var jävligt farlig,ännu en sak jag uppskattar med spanien,inte räcken överallt utan en klar och tydlig "tänk för egen maskin"  när det gäller fara. Mer sådant sverige!
 Det fanns en liten liten marmorplatå att stå på,knappt stor nog för en människa,än mindre för en Sköld och 3 andra. Marmor blir snorhalt när det blir blött,och jag ger mig fan på att Mark för eget nöjes skull i förväg preppat den med såpa för att inte dö av uttråkning av att se vattenfallet för 711 gången. Det blev en lagsport att få på Shield strumporna igen.
 Efter detta (med lite matnyttig info om att Franco gett Nazizternas högsta sprättar skydd och amnesti i just det området ) gav han oss strikta ordrar om att följa i EXAKT hans spår,för nu bli vägarna sämre pgr av hällregnen som händer lite då och då. Sämre var en underdrift. ÄR där ingen väg kan den fan inte vara dålig heller!!! Vi var dessutom långt uppe i bergen med noll säkerhet och stup på åtminstone en sida om oss. För att lite visa vad jag menar så tittar ni på bilden nedan och ser det som en riktigt bra väg.
 Lite ödehus hittar man där uppe i bergen,lämnade som de stod,mycket på grund av en stor brand som härjade förra året,men också mycket för att du verkligen måste ta dig ned på flera kilometer av sådana vägar för att ens kunna handla mat. Folk körde dock på fullaste allvar vanliga skoda pickups här uppe!!!!!!
Vi stannade till för en kiss och lite påfyll av vatten på en väldigt lokal pub (mind U,de har inte en enda mataffär i närheten,men det finns minst 2 pubar där ute!) där gåbbegåbbarna träffades och snackade bajs och där faktiskt hela bynd hundar OCKSÅ träffades! Mark berättade att de allihopa tillhörde folk som bodde där,men de hände på puben hela dagarna och gick sedan hem vid kvällning för att äta och sova! Lyckligare hundar har jag nog aldrig träffat.

 Mark körde i förväg med min kamera och tog foto när vi körde genom en lite uttorkad å,jag först med försiktighet,,,
 Shield och Cissel tvåa med mycket mindre försiktighet,,,
 Och Chefen sist med all försiktighet rätt ut genom rutan,och då blir man också helt jävla genomdränkt!! Det var skönt i 2 sekunder för dammet tvättades av lite,sen  var det  bara svinkallt resten av turen.
 Sjuts hem fixar Mark för en nätt summa ,och det är väl värt det,för du vill INTE hoppa in i pappas bil efter detta! Dammet är otroligt och hittar sig in överallt du kan tänka dig. Jeansshorts var inte Cissels bästa garderobsdrag.
Efter en snabb dusch drog vi ut för att äta middag och shoppa lite,och det finns jävligt bra shopping om man bara hittar rätt område där de inte säljer badhandukar och frigolitbrädor.
 Ja,,jag vet,,det är mitt partytricks,min näsa kan rotera runt sin egen axel i princip,lite som ett helt eget planetsystem:/
 VÅMRIS hade sammanträde på troget i Fuengirola,och vi kvinns konstaterade att utan oss hade VÅMRIS aldrig funnits,och därmed forcerar vi dessa punkter,klubbar det och låter som vanligt männen inte få tala. (för er oinvigda är det en 3 man stark förening ,VÅldtagnaMänsRätt I Samhället)
 Och på tal om våldtagna räkor såg dessa grabbarna inte heller så friska ut efter att vi pillat på dem! Det fick av nödtvång bli samma tapasresturang med den egensinige ägaren eftersom vårt förstaval var fullbokat.
 Jag satte i mig som FAN av bläckfisken  medans resten av bordet satt och gjorde 5-åringsminer med läten. Stora jävla bebisar.
 Dag nummer 4(???semesterhjärna) Var det dax att göra Puerto Banus igen,spana på lyxjakter och vrålåk. En timmes pressande så Cissel kunde spä på sin solexem lite,sen åkte vi!

 Inser när jag ser på bilderna att storblommigt och tatueringar mest ser ut som om hela jag försöker kamouflera mig,och på ett sätt kan det stämma,jag har en förmåga att känna mig som White Trash så fort jag tar mig någonstans alls,ännu mer här där genomsnittskvinnan har 700$ bara på fötterna,,men jag är vad jag är och kan inte bli något annat. Det betyder dock inte att man aldrig försöker,och jag kommer nog fortsätta slänga mig ut i situationer jag inte riktigt känner mig bekväm i,det verkar oavsett bara hända.
 Jag gör en Jolie (fast mer sleden ) och låtsas vara kändis,något som troligen inte funkar merän på andra WT out there;)


 Cissel lyckas dock alltid se ut som en jävla supermodell vad hon än gör,och det kan vara en stor anledning till att jag känner mig som MobyDick i de flesta situationer på dessa semestrarna.
 Någonslags jippo var på G och den mest überfeta båten låg intill dessa bilarna med stora skyltar "the great gatsby",så vi undrar lite om de inte filmat det här bland annat och med all säkerhet använt dessa bilarna.
 "nä,jag lyfter INTE på foten när jag hånglas upp",,,ofcourse you don´t;)
 Hem efter detta för lite charader och rollspel vid poolen. Det är ok,det är bara Finnar i övrigt i detta komplexet,de tycker att sådana frivoliteter är helt normala.


 Efter lite privat hopp och lek (fråga inte) slog min sjuga till som en SLÄGGA och jag kunde knappt röra på mig. Att sitta var en ren plåga,att stå gick inte så bra,att gå var som en svart komedi,och alla i Fuengirola är numera övertygade om att jag tar den hårt i tvåan.  Lite förvånad och jävligt arg botade jag det med mer rosé och tillslut rätade det upp sig så pass att jag kunde gå hem från Holländaren,rätt upp i medicinburken och somnade i den.

 En rendering på hur det faktiskt kändes i höfter,rygg och universum den kvällen.
 Vi lyckade s dock utorska en flodbädd på vägen hem,,,det ser mer trippat ut än vad det var,det tog mig en kvart att klättra ur skiten.
 Men om jag såg mongo ut  gåendes ,så gjorde resesällskapet sitt allt för att jämna ut statusen,och det tackar jag mjukt för.
 Dagen efter slog värmen till och jag hade feber som en jävel,något som inte alls är så roligt som det låter i broschyrerna.  Svimfärdig halva dagen,frösen halva,übervarm nästa och noll ork. Lunchen var dock en riktig winner,och ordet laxtempel kommer numera alltid att vara synonymt med snippa eller fisken eller vad ditt hushållsnamn på fi##a nu än må vara.
 Hopp och tennis vid polen,jag på röven vid vattenbrynet,de andra i poolen/rabatten beroende på vart bollen hamnade,och det var mer gödsel på bollen än vatten för det mesta.
 Ner till Kuik II för en glass och en shake.
 Denna shaken är till 100% grädde,lite glass och en hint av jordgubb. Som änglafisar fast med laktos. Helt jävla sinnes.

 På väg till kvällsmat upptäckte vi vad man mer kan ha en fikus till (eller  vad det nu är!?) Rastafariperuk,,,
 Wolverine klor,,,
 Eller josefine baker klänning på svålen.
 Vi valde samma resturang som tillverkade laxtemplet,men den brae kocken hade gått hem och min skosula smakade svärdfisk typ.
 Vi drog till Holländaren för att tröstäta apfelstrudel (appelgebak heet het toch?)  medans Shield poserade lite till förrätt.

 Tre av oss hade fått nog av solen,och försmak för fyrhjulingar ,en föredrog solen(ni får gissa själva vem) och Mark hämtade oss än en gång för att  dra upp i bergen,denna gången på en riktigt seriös tur där man fick se så mycket mer av vad branden gjorde vid  berget och hur människorna där uppe lever. 2 rehabcenter och Julio Iglesias hus passerade vi (hus är fel,stadsdel är mer rätt).Av Iglesias hus såg vi bara den 3 kilometer långa muren,,,men ändå!
Välinvesterade 4€ hos den lokala smäckdealern och vi hade goggles som underlättade hela turen enormt!

 Pitstop ute i ingenstans,och vi fick veta av Mark att många av de små pubarna som öppnar där ute i buschen även knäcker som bordeller!! Hahahah en öl och ett ligg,what can go wrong!
 Ett dopp i poolen och en vilsen boll senare: De finska tanterna som satt i en helt annan vinkel kommer troligen att skriva ett brev till ledningen och undanbe sig homofilt betende vid allmänningen hädanefter.

 Vid detta laget är jag och solen inte längre vänner,och jag kommer troligen att ha den känslan hela sommaren igenom,precis som förra året. En helt underbar grej med tanke på att jag aldrig kommer ut i solen i Ystad annars.

 Ett litet pitstop hos Lennart och Birgitta för lite serrano skinka och jordgubbe,vin och snack:)
 Lennart och Birgitta tipsade om en Argentinsk resturang som låg lite undangömd från huvudgatan och vi begav oss dit för att äta,och där ,mitt i semestern,i Malaga helt oväntat fick jag mitt livs bästa kött. Chimichurri såsen låg med mina smaklökar och jag ville nästan gråta lite av de stekta champignonerna.
Tack Lennart och Birgitta för detta vattenhålet,det ska återkommas till i all evighet.
 Kärlek på 350gram,,,
För att  få lite mer lök gick vi till de engelska kvarteren där det inriktas på den mer brittiska delen av turismen,så där får man neon,inkastare,drinkar och strippor. Vid ett givet tillfälle när den 50:onde brödsvullna 16 åringen drulade förbi oss utbrast Shield "VAD har hänt med er! Ni brukade vara det mest förnäma välartade folkslaget i världen!!!!!"
Och ja,vart tog tedrickande engelsmän vägen? De motsvarar inte längre vår rosa bild av en mustaschprydd gentleman med promenadkäpp:/ Nu är det mest brölande fotbollsidioter  vars fötter har rört vid mer öl än bollar  och dallrande löshår som inte fattat att neonrosa minilycrashorts inte går ihopa med thunderthigs.
Men underhållande är det!
  Vi beställde vattenpipa med jordgubbssmak,och detta var då första gången jag testade detta! Gott,men drar man som jag inte halsbloss kan du spara dina pengar och köpa jordgubbstuggumi istället;)
 Sista dagen begav vi oss till Gibraltar,för det är så jävla nära och det är så jävla häftigt!
Det går till som så att du tar med dig passet,ställer bilen utanför på spansk mark,går över gränsen och sen tar du en guidad tur med en taxi därifrån,det allra enklaste sättet att se Gibraltar om du inte vill gå till fots hela den sträckan på 400 meter rätt upp i luften!
 För 23€ per person får du 2 inträde, en grotta (känd för sin akustik,men helt jävla förstörd av människor)  och en till de handgjorda gångarna i berget som daterar tillbaka till 1700-talet,men mest från första världskriget då de försvarade Gibraltar mot fransmännen och spanjorerna. Du blir körd hela jädra vägen upp till toppen (mår seriöst illa när jag skriver om det tillockmed) och man stannar till hos aporna  där de matas och får hänga med dem:) Guiden vi hittade hade bott där (hans ätt då) sen engelsmännen tog gibraltar 1705 och han var genuint intresserad och stolt,något vi uppskattade enormt!
 Man får alltså strikta order om att INTE röra aporna,men om de vill röra dig får dem det. Håll hårt i dina grejer och var inte rädd:) DEt var kläckningssäsong för aporna just nu och därför kunde hanarna vara lite väl överbeskyddande. 3-4 åringarna var bara leksna och nyfikna och kände igen guiderna som polare.
 Ja,ni ser,,jävligt överbeskyddande. Denne bli sköldamätt och sket i allt ett slag.
 Mamman med bebis softade i skuggan lite medans hon ammade,,,
 Jag slängde kameran över muren och fotade,,,vi är onekligen aldeles för högt upp,,,
 Ett foto till dig ElJen;) lilla tassen på apan,just for you;)
 Jag bestämde mig för att inte alls kolla på utsikten för det började kännas lite som gelé i mina knän och hängde vid guidens bil. En apa tyckte att jag var ett bra köksbord och kom och hängde med mig. De luktar stall kan ni tro.
 Sen kollade vi på utsikten ihopa,filosoferade om vart flygplanen var på väg och varför det inte dras mer skatt på läkerol.En bra kille helt enkelt.
 Kolla på bilden här och hitta ett fel? ,,en ledtråd är  skepp skepp skepp,båt tankers optimistjolle eka skonare katamaran,,,boewing??? förklaring följer.
 Muren som byggdes runtomkring 1500talet!! Den går hela jävla vägen upp på klippan,ett helt sinnessjukt byggnadsverk av Morerna,som tydligen inte alls var höjdrädda.
 In i grottorna som grävdes  för att försvara klippan mot spanjorer och di lede fransöserna,och de kanonerna ni ser på bilderna har släpats upp dit för hand allihopa. Fy  för FAN säger jag bara.
 En liten reenactment på hur det kunde se ut på den tiden då kanonerna fortfarande var i bruk.
 De går riktigt långt ner grottorna,men sen är det som sagt lika långt tillbaka.
 Här kommer då förklaringen  till Boewing! Den lilla landtungan mark som förbinder klippan med Spanien är reclaimed land,som dränerades vid första världskrigets börja,då hela Gibraltar evakuerades och användes som militärbas. Då byggdes denna landningsbanan som börjar vid vatten och slutar vid vatten. Det är dock inte det sjuka med det hela,utan det bör vara det faktum att man får köra gå och cykla tvärs över landningsbanan,se bara upp för inkommande flyg!!!!!!!!!????????(ni ser inte övergångsstället här,men på andra sidan,mitt på kör det vanlig trafik!
Gibraltar har sin helt egna valuta (pund) som inte går att använda i England dock,och de kör på RÄTT sida vägen,det blev helt enkelt för knivigt att lära spanjorerna som pendlar dit var dag att byta sida. Gudarna ska veta att de redan är handikappade på att köra bil.
I Gibraltar zonen är det bara 10% skatt för egenföretagare,så där är nu mer företag än där är innevånare(ca 30000) ett smart drag för att hålla pengarna där och även innevånarna. Staten äger ca 50% av alla fastigheter och hyr ut dem till billiga pengar åt Gibraltaner. Det enda villkoret är att man renoverar själv,ännu ett jättesmart sätt att få urinnevånarna att stanna där:)
 En sista lunch hos Holländaren efter det äventyret ,och en sista hink sangria för oss.
 Kapten som inte röker lyckades punda loss 4 paket påen kort vecka i Spanien,och ett vad lades fram,att om Chefen röker en enda cigg efter hemkomsten är det han som bjuder på resa till Vegas för oss 4 MED giftermål. Tror avhållsamheten lockar nu.
 Vi flög hem sent på kvällen,och jag an ärligt säga att hur underbart det än är i Spanien är det alltid bättre hemma;) Lummiga underbara fina Sverige:)

2 kommentarer:

Dahn-Ola sa...

Alltid lika roligt att läsa dina resereportage! En del komentarer får mig att skratta högt för mig själv. :D

Anonym sa...

Ser ut som ett underbart äventyr med massa kuligheter 😃älskar att läsa om dina resor, sjukt underhållande