Sidvyer, senaste månaden

tisdag 9 april 2013

Vegas Baby! 2013

FM Graphics skulle på en skylt och reklammässa som råkade hållas i Vegas detta året,och vilken mässa kan vara bättre  än en som hålls i staden med de mesta största och vulgäraste skyltarna? Nä just det. Virus och Lena var väldigt sugna på att åka med eftersom de också kunde ha nytta av en hel del av produkterna där. Sagt och gjort,,vi bokade. När dagen D väl börjar närma sig inser man att man faktiskt SKA flyga nästan 11 timmar straight ,och det EFTER att man flugit från Kastrup till Frankfurt. Kl 3.00 på morgonen/natten fick vi gå upp och dra.
Det är förbannat nimmt att resa med Virus och Lena eftersom de även har Pirority Pass i loungen på vilken flygplats som helst,och man kan säga utan att överdriva att kvalitén på dem varierar rätt grovt;)
Kastrup tex har ett rejält utbud av sprit men har inte lagt ner så mycket på att hålla rent(notera handtagen på fotöljen som chefen vägrar ta på;))

Resan till Frankfurt tar bara en timme ca,och efter det så var det,,just ,,,loungdax igen;)
Loungen i Frankurt var mycket mysigare  och  där kunde man sitta tills man faktiskt nästan missade sitt flyg! Men 25 minuter to spare galloperade vi till gaten där en hög svinförbannade människor kastade oss genom säkerhetskontrollen samtidigt som de skällde ner oss för att vi var sena,,men 20 minuter tills planet skulle flyga. Dont piss off german timescheduals.
Väl framme i USA får man så köa som en jävel för att få komma in i landet,något som jag trodde skulle vara svårare. Fingeravtryck ,pass och visum krävs,ett par slöa frågor om vad vi skulle där och sen var det färdigt. Sen får du köa för att lämna lilla lappen om att du inte smugglar fröer pengar ellr virus in i landet. Efter det kommer du ut från MaCarran flygplatsen,,och då får du köa efter en taxi:) Detta köandet kommer att fortsätta genom hela resan,något förvånande,jag trodde vi Svenskar var skitbra på att köa. Amerikaner är BÄTTRE!
Väl på väg i taxin till centrala Vegas såg vi hur det går till när man har husbil i USA;) Det ni ser först är en mongostor husbil,som bogserar sin bil! Klart man ska ha en bil med sig på semestern!! De små fåniga minicyklarna känns numera lökigt.
Vi hade bokat ett dubbelrum på the Bellagio,för när man väl är där föredrar jag verkligen att bo där det händer,och vi bli inte besvikna kan jag säg. Det funkade dessutom över förväntan att dela rum med Virus och Lena. Sängarna var himmelska !! Nedan ser man en bit av det lilla glaskonstverket i lobbyn på Bellagio,,
Incheckningsdisken är förfan större än hela saltan sammantaget,och efter det ska du försöka hitta till hissarna,gå någon kilometer i en korridor och sen hitta ditt rum.Äckligt stort!

Får en känsla av de skitäckliga tvillingflickorna i the Shining när jag ser detta korridorfotot,fråga mig inte varför. Släng in en trehjuling och lite blod sen är saken biff.
Hunger,,att flyga tvärs över tidslinjer och dessutom inte förbereda flyget på att man inte vill ha gluten var inte så välplanerat som jag trodde.Flygplansmåltider består till 80% av gluten,och man kan även vara så kräsen som Kapten och högt proklamera att "jag tänker minsann inte äta den jävla flygmaten!" vilket alltihopa resulterar i att vi var skithungriga när vi landat på rummet. Att bara välja ut ett ställe sådär i Vegas kan tyckas lätt,men det är inte så jävla lätt att välja ut ett träd i en jävla regnskog,så vi tittade oss runt på byggnaderna,såg Gordon Ramsey och gick dit. Han har ett ställe som heter Burgr i ett av Casinona (planet Hollywood tror jag det hette)  där viljan att vara lite cool fanns,men där det falerade lite på att personalen var förbannat långsam. De hade dessutom klätt upp alla i samma tighta apkorta klänning,vissa mer passande än andra kan man säg.  Goda men intetsägande burgare,amazing pommes och dyrt som ini fan,men ja,det var mat;)
En rätt cool detalj vara tt man såg alla ölfaten från där man satt,ett koncept som fler i staden anammat.

Efter det låg dagen öppen,och vi hade satt oss för att vara vakna till åtminstone 21.30 så att jetlagen inte sabbade för oss.
Vi vandrade alltså rundor och tog foton på allt som alla andra också fotograferat. Det som förvånade och gladde mig var att alldet man sett på bild och trott att det var och ser ut som plastkopior i verkligheten faktiskt inte gjorde det. Mycket av husen och byggnaderna såg och var väldigt genuina ut,och det bevisar bara att man KAN bygga som i de gamla darna fortfarande!!
Köpcentrat inuti the Bellagio var otroligt fint och mysigt,,,och dyrt. Var nog inte inne i en enda av de butikerna,men senn  använder jag inte heller Hermés scarfsar och Louboutainskor,,fivefingers och jalla jalla  får stå för mig,och trots attd et är ett av de finare hotellen (Wynn och Encour är de finaste) så kunde man klä sig hurfan man än ville! Och tro mig,de flesta gjorde också det. Har sällan sett så  många människor med så lite kroppskännedom som där,ett tröstande faktum och mer en rolig detalj än något annat. Trots detta kände jag mig så otroligt out of place,fet och ful? Ett fenomen som dyker upp på alla semestrar jag är på? Lite udda med tanke på att vi nog tillhörde de smalaste i stan kategorin!
Payphones,,gotta love the vintage style;)

Baksidan och poolområdet på the Bellagio är enormt,mysigt och alldeles för långt brot för att vi skulle hinna dit (jo,hotellet är så stort att det ligger FÖR långt bort!!) så ett foto på det får duga.
Vi avslutade kvällen med lite rundvandring på Ceasars Palace,el deras köpcentra iaf,med en frozen pina colada och öl. Man får alltså vandra fritt hursomhelst med dricka och mat ut och in från vilket ställe du än vill,ingen kommer någonsin att säga något,ett faktum som gjorde mig lite förvånad.Väntade mig att USA var landet där du inte fick göra mycket alls,men det är tvärtom. Taxi går dock inte att flagga ner som i NewYork på gatan.De får inte stanna merän på hotellen,annars riskerar de en bot på 20 dollar,och de är HÅRT kontrollerade!

Inne på Ceasars finns de berömda valven med molnen och ljusspelen,,rätt vansinnigt men rätt underbart ändå!
Vi sov igenom första natten som om inget hänt,och Jetlagen kunde ta sig i röven!
Frukost i USA är något helt annorlunda än vad vi brukar anse att den är. Kan man dessutom inte äta bröd är det ännu svårare,så det fick bli skillets eller omeletter för mig,men det var förbannat gott det med (en skillet är hackad korv bacon paprika potatis lök och stekt ägg ovanpå). Virus tog en burrito frulla tex,och frukten brevid måste man beställa separat. Vem har någonsin hört talas om att äta frukt till frukost? Inte i det landet iaf. Deras kaffe är dessutom så illa att det bör kallas the, och alla jänkare tycker dessutom just så,så kön till Starbucks (som kan laga kaffe) är en timme lång varje morgon!! Kanske ska skriva och tipsa alla om att de KAN ta en skopa till i bryggaren?

Efter det hittade vi Ross dress for less,en outlet som köper upp allt från märkesaffärerna de har udda av eller inte blir av med och säljer det för inga pengar. Jag hittade en galastass med skor för under 400kr
Och sen får man köa,,,
Virus hade många förslag på vad man kan göra i vegas,konsrt,circue,bodies,teater,men i slutändan lät shootingrange som en skitbra plan!
Jag vill här lägga in en brasklapp: Jag har skjutit pistol och luftgevär en del när jag var liten och älskat det ,och inte varit helt pissig på det heller,men i vuxna dar har jag raderat alla idioter som poserar med sina jävla vapen på Myspace eller facebook som om det är en bra sak. Detta är alltså INTE för att verka cool,detta är för att det var en once in a lifetime chans att testa lite vapen som troligen aldrig kommer att bli lagliga att ens under licens ha i sverige!
 Det som skar i hjärtat var att vi tog ett kids deal,barnpaketet och då ingick 4 vapen,2 pistoler och 2 automatvapen. WTF!!??? En AK47??? Vad FAN??? Jag förstod så fort vi kom in i hallen där fler grupper sköt varför det ansågs vara barnpaketet. Krigsvapen,sniper och sealvapen ,så högljudda att det svartnade trots hörselkåpor sköts.Där sprang tillockmed runt en flicka på 10 som sköt en av de större,,mitt hjärta sjönk och jag funderade på om det landet någonsin kommer att fatta vadfan de gör med folk.



 Jag tror att Vera gillade detta lite för mycket. Man kunde se henne 2 dagar senare sniffa på en patronhylas hon sparat och få något drömskt i blicken;)
 Kapten vägrade att skjuta. Han gillar tydligen  inte vapen utan gick istället ut för att kela med personalens bilar.
 Efter det var det fan dax för ett riktigt Hooters,och med tanke på att Hooters är ett hotell där så kunde vi inte komma mer rätt. För första gången vet jag  nu var alla de smala söta tjejerna är. Ingen finns ute på stan för de jobbar allihopa på Hooters!
 Jag ver lite rädd för att man inte skulle kunna få ok mat i USA,men det finns alltid ett bra alternativ! Spenatsallad med bacon  och grillade räkor,curly fries och majonäs,,ja ok,det är fan semester!



 Det är så svårt att visa på bild hur stort allt är men detta är alltså ingången till the Venetian,,,kolla i underkant på bilden så ser  ni Virus och Lena ,så kan ni jämföra  lite,,,
En beatles bar? Ja varför inte indeed,,,

 Brydarna kände att de var tvungna att bemästra tärningsspel så de ställde sig och glodde på spelet medans vi shoppade,,några minuter senare var de i full gång;)
 Det står mängder av gatu"artister" runtom hotellen och shoppingcentrena,och jag får kalla kårar av dem alla,,nästan. Denne killen vågade jag mig fram til ENBART för Spindelmannens skull!!! Så Enjoy Micke.
 Kapten har sagt att han aldrig täånker skänka pengar till de som tigger på gatan för att han inte vet vart det går,men om någon någon gång skulle vara så ärlig så att de skrev ut vad de eg tänker göra med dem,då skulle han skänka. Och tänka sig!! Han köper säkert bara bröd för skiten Fredrik,,,
 Frozen PinaColada var fanimig tricket. Det var skitvarmt  men ändå en torr ökenvärme,kombinerat med att man vandrade ut och in mellan hotell och shoppingmalls med full AC: Kapten hade redan på flyget ner utvecklat en jävla feber och det bli inte bättre av allt detta,och lagom till kvällen dag 2 var han ett knippe "vill inte,tänker ikke,kommer aldrig".

 Vi jagade ändå upp en restaurang inne på Ceacars,en där man INTE behövde köa en halvtimme för att få bord (notera den svängda rulltrappan) och letar du bara så hittar du. De ställena som syns är smockfulla oavsett om det är bra eller ej,de som ligger 2 meter längre in och inte syns lika bra har fullt  med platser.
 Inte bara Kapten var lite tjurig på fredagkvällen utan även andra hade väl lite svängningar i omgångar,,,Jag trodde ju att vi skulle om något lacka på varandra som par  men nä,vi höll det faktiskt mest inbördes i familjerna;)
 Och ja,,vi fotograferade den jävla fontänen framför the Bellagio,och det  var det fan värt!! Det är äckligt imponerande,och sen tänker jag inte säga mer om det.

 På lördagen var det så dax för den stora mässan,och vi fick än en gång gå genom flera hotellkilometrar för att komma fram till den. Det märks hur stora skillnader det är på hotellen som ligger i "utkanten" av stroppen,och på de som ligger mitt i smeten. Vi vandrade genom the Luxor och det var ganska dött tyvärr:/
 Frukost på vägen dit fick bi i Newyork Newyork,och längst in i deras foodcourt ligger en hambergerbar som var helt fantastisk! Rakt under berg och dalbanan dessutom,så har ni lust att åka en sväng och spy upp den lilla måltiden,kör på det.
 Jänkarna har kommigt på att till sin grumliga öl passar apelsin förvånansvärt skitgott! Udda men rätt.

Det spelades friskt där och jag kan med stolthet säga att jag nog var den ende som kom från vegas med plus i spelkassan. Jag kör endast på slotts,gärna en centare eller åtminstone quarters,och jag stämplade ut 65-80 dollar var kväll och hällde kanske i 20-40:) Dvs inga storvinster,men ett plus är ett plus;)
 Man får enorm uppskattning för tatueringarna där kan jag tillägga så var inte rädd för att visa dem,amerikanarna gillar det skarpt:)
 Shoppingupplevelser bortom det vanliga.INte bara hittar du herrskor i strass,de har live DJs i affären,så att du säkert får den rätta känslan till de rätta kläderna!

På hotellet com mässan låg på  hade de den mest imponerande vin"källaren" jag någonsin sett! Ett automatiserat plocksystem några våningar högt,,bara i Vegas,,,

 Mässan var STOR!! Och det fanns saker jag förstod noll av som Kapten fann desdå mer intressant,och jag tror nog att nya planer har utvecklats efter detta utan tvekan. Vi hittade dessutom en DeLorean och lite annat smått och gott;)

 Hexix var på plats och demonstrerade de senaste folierna. Generöst med varuprover och annat att ta  med hem fanns där och jag tror Kapten ökade på sin packning med 5 kilo bara broschyrer och samples.

 Virus lyckades prata till sig de nyckelbanden som eg bara utställarna fick,och jag är nog MEST nöjd med det;)

 Hem efter mässan och dumpa allt material vi hittat,och naturligtvis springer man hela tiden på brudpar,möhippor och svensexor ,vissa så vackra och nervösa som denna andra äckligt tacky. Virus hojtade congratulations till henne och Lena tyckte att han var lökig för detta,,föga anade vi,,,
Klänningen jag provade lite snabbt på Ross  fick bli klänningen jag hade på den trestjärniga michelinrestaurangen (i det föregående inlägget ser ni allt därifrån). Det visar sig att pattarna knappt får plats i denoch jag HATAR att se slampig ut(även detta löste sig som ni ser i föregående inlägg)
 Kapten lånade slips av Virus och hittade ett par riktigt sjussta finbyxor på Ross,så detta blev resultatet,,,
I lobbyn till hotellet (alla dessa kilometrarna av lobby) blev vi så gratulerade en massa och jag insåg misstaget jag gjort;) Nå låt dem tro vad de vill. Det blev ett rätt elakt Facebookskämt av detta med;)
 Se föregående inlägg om detta!
På söndagen(hemfärdsdag) vaknade jag kl 7.00 och sprang ner till starbucks med större framgång och noll kö,försåg alla i rummet med kaffe,sen drog vi till frukost på Dennys. Det är ett riktigt all american diner,och efter att vi  köat(såklart) fick vi bord. 
Jag förstår varför jänkare är feta,thats all I can say!
FittSlam,,nä tack;)



Detta är allts en skillet,fräsandes varm kommer den ut .
 Efetr det var det bara till att slå ihjäl tid tills det var dax för flygplatsen,och det gjorde vi genom att shoppa på Ross och ta en drink på Bubba Gumps. Trainingday dessutom.
Här tänker jag ta en liten paus i historian för att berätta lite om de effekter Jetlag kan ha på olika människor. Tarmen styr ganska så mycket  tro det eller ej,och om du brukar skita vid 12 varje dag kommer du att  göra det i USA oavsett om det så är kl 3 på natten eller  vart fan du än befinner dig!
Jag å andra sidan led av det helt motsatta! Jag fick inte skitet med reda på 4 dagar,och tillslut var jag mätt innan jag ens börjat på mina måltider. No space helt enkelt!!  De andra däremot gick upp mitt i natten och sket,sket på kasinot,sket på transfern sket fantamig överallt. Jag har därför lärt mig att man FÅR bajsa när man vill ,även på offentliga toaletter där det är lyhört som fan. Måste man så måste man.


 Alldeles brevid the bellagio ligger ännu ett casino/hotell/shoppingmall,och vi sprang in mest för att se,och det var tur. Emporia,,släng dig i väggen. tHe Chandelier tog sitt namn på största allvar;)
En annan effekt Vegas har på dig är att du aldrig riktigt vet vad som är natt och dag. Folk spelar 24h om dygnet och det är alltid samma ljus inne på kasinona.Tidlöst. Fick en känsla av Percy Jacksom och lotusblommorna eller HotellCalifornia när jag var där,en rätt obehaglig känsla. Man kunde knappt hitta ut,och du ville inte,,du ville bara stanna kvar i den mysiga  atmosvären av fullständigt kaos,hög musik överallt,spelmaskiner som blippar och den svaga rökdoften. Vi kom på dag 3 att vi INT behöver betala för drickan medans man spelar,,,det hade vi kunnat spara några dollar på kan jag säg;)


 Vet inte om ni ser på bilden vad det är,men det är gamla symaskiner;) Detta var bara ett av fönstrens på affären,komplett täckta av symaskiner!
 Eftersom vi var jeltlaggade redan och hade 11 timmar på oss hem chansade jag på att hitta sömntabletter på ett av apoteken och ja,,sömntabletter hittades!!! En hel sektion på ca 40 olika varianter!!! Sen fanns det ju receptbelagda med! Herregud människor! Sömntabletter med smärtstillande,utan,med smak,tuggtabletter flytande stolpiller,flarn som smälter på tungan,,,you name it!! MONGON!!!
Jag valde deras eget märke och m ed skräck stoppade jag i mig en halv när jag satt på planet med 8 timmar kvar. Det funkade som en dröm!! Jag somnade lätt och vaknade så fort jag behövde gå på toa ellerbli hungrig,men utöver det så vaknade jag när det bara var 40 minuter till landning och var nöjd som få;)
 Efter 4 timmars väntan på Frankfurts flygplats var det ÄNTLIGEN hemresa (jag sov iof på stolarna där med;)) och det tog knappt en timme med ett helt rent och fint SAS plan. Det ska tilläggas att Condor ska vi inte flyga med igen. Sura flygvärdinnior och dålig jävla ordning på skiten .


 En minnesvärd resa,som mot alla mina förväntningar var helt magisk! Jag trodde jag skulle hata Vegas,men det var så lätt att existera där,folk var så vänliga (även dem du inte dricksade)  systemet var enkelt,allt  var lättillgängligt,inget gick fel. Jag kommer att  dra tillbaka ,var så säkra,nästa gång i enbart pleasure syfte:)




1 kommentar:

Cancer i blodet. sa...

På sunkiga Flamingo i Las Vegas har jag bott. Heltäckningsmattor, rökdoft och en drinktant i casinot. Semestrande amerikanska par i likadana träningsoveraller skitlyckliga över att de får kröka på gatan.