Sidvyer, senaste månaden

onsdag 27 februari 2013

Rosa Sushi Svenstorps way

Jag tycker Sushi är ett av de mer meningslösa koncepten i världen,alger vitt sockrigt ris,rå fisk och wasabi. Inget av det för sig är väl egentligen att föredra men knör man ihopa det ska det vara någon slags delikatess?
Bestämde mig för att äga sushi lite,mest för att det tar en stund att göra det och man liksom skulpterar fram maten merän man egentligen lagar den,,så här kommer sushi my way utan socker och skit!
Köp nånslags sallad på påse,typ  bistro spenat eller ruccola,hacka den fint och blanda sen ner det i riset du redan kastat i lite risvinäger i (och saltat som du ville minsjäl) Detta för att dryga ut riset med bra grejer istället för socker,så det brukar räccka att man kukar en dl ris till 2 matlådor.

Jag fick tag på bistro idag vilket gör sushiriset rosa,och ja,jag hade kunde låtsas att det var meningen,men nä det var ett übercoolt misstag.
Fläk ut det på ett algblad(alla ICA affärer har dessa sakerna nu) tunnt lager,pressa det mot bladet liksom. Här kommer du på varför sushiris är just sushiris,,det klibbar som fan! Bre på ett lite jämnare lager wasabi,det ÄR svinstarkt! Annars rensar du bihålorna och urinvägarna,och det kan ju också vara en bra grej.
 Sen trär du på vad du vill ha i din sushi ,jag vill absolut ha purjo,gurka avocado ,räkor och för att dra upp sockerhalten i den,grillad paprika  (skala dem,ja det är skitstörigt,men de SKA skalas!!) Har inte smakat skiten än,men jag tror det är gott,, Smek po litta kallt vatten på flärpen av algbladet så det blir klibbigt och sen rullar man. Nä man behöver inte en sådan bögig bastmatta,men den medföljde i kitet jag köpte och då ska den användas,annars ligger den mest i en låda och tar upp en av de 74kvm vi inte har över.
 Och vajola,rosa sushi,in a good ay,inget rått inkluderat från den simmande världen. Lägg dem i en piffig skrikig låda och tänk på dem hela natten och hela nästa dag tills det är dax att enda!

Gårdagens sushi UTAN rosa men dock med en shitload av wasabi så illa att jag trodde jag fått en stroke,fast man skrattar mest åt CPrycken man får när det slår. Lovely!


2 kommentarer:

Catja sa...

hihi, vad är det nu ni svenskar har med räkor? ;)

Paul sa...

hur smakade det?