Sidvyer, senaste månaden

söndag 2 december 2012

Man fyller inte 60 utan straff!

Det är inte varje år ens mamma fyller 60,och vid närmare eftertanke så  har  vi aldrig firat mamma så som sig bör,utan alltid rätt själviskt blivit bjudna på fest där hon fått stå i allt,något som är rätt snett egentligen. Denna årsdagen firade vi ju dels uppe i Skogaholm på VW museumet,men där började ju även etapp ett på denna resan,ett pussel med hintar om vad som komma skulle. ännu ett par pussel levererades med instruktioner om vad som skulle tas med och till vilka koordinater.Syrranmonstret jagade ut de stackars 2 på villovägar där de bland annat skulle hämta upp ett trumset,allt för att förvirra. Tillslut landar de i Svenstorp där de får det sista pusslet med avslöjandet om vad som står att vänta:)
Schemat såg ut som såhär
Fredag:Kl 11.00 the creek experience på YSB,där det spades och mystes i ca 2 timmar.
kl 14.00 Pontho hair and makeup,där det ska stylas och sminkas och fotograferas
kl 19.00 Middag på Restaurang ÖG i Ystad med vänner och familj.

Lördag:Kl 14.00 utmaningarnas hus  med hopp och lek i 2,5 h!
18.00 studiomys med glögg och pepparkakor.
Något förvirrade dumpade jag dem vis YSB på fredagen.
 Efter 2 timmar där var de lite lätt möra,då fick männen göra vadfan de ville,vi skulle  iaf supa ner oss i lyckobubbel,fnitter och chocklad;)Det började ganska försynt eftersom vi inte ville skrämma de andra gästerna där,,,
 Men efter 10 minuter så var syrranmonstret rätt bekväm i att där var andra gäster och lät sig absolut inte störas av det;)
 Mamman blev mycket väl omhändertagen  och sminkad

 Och tillslut orkade stackars Anette inte mer,föll för grupptrycket och dövade sorlet med ett glas chaampagne.

 Sen var det miss Magdas tur att göra underverk!Mamma har allt för länge varit gulhårig,och nu gav hon magda noll och inga regler,allt fick hända(och om ni känner min mor hade det lika väl kunnat sluta i en lila tuppkam,det hade INTE förvånat någon av oss)

 Alla barnen var där (utom malin och jonas mini tyvärr) med respektive,och vi stöttade Magda bäst vi kunde ,med glada tillrop sång och dans.
 Long lost friends kom förbi och höjde stämningen ännu mer! Virus Lena och Syrranmonstret fann varandra på 2 röda och jag insåg det meningslösa i att försöka hålla ljudnivån nere vid detta tillfället.
 Magda plogade sig igenom åratal av polackablont,och man kunde riktigt se glädjen i hennes ögon när hon fick ta bort detta  öststats svallet.
 Utifrån ser det jävligt harmoniskt ut,innanför dörren har flaska nummer 3 korkats upp och det låter etydligt mr där inne än på bild. Det var så att fönen blev överröstad.
 Lite färg och några timmar senare och VOILA! En jävligt happy mama!
 Hon SER ilsk ut,men det är hon sällan;)
 Fröken Lasson vaknade sent omsider och fick vara med om den nymansk/nillson/häggska tornadon som är vi,och har dokumenterat hur man på allra bästa sätt även lurar ut sina barn att köpa kläder åt en! Jag Lena och Systers rädade butikerna runtom för att hitta en mer passande outfit till hennes nya fina stil.
 Och det lyckades! Har nog faktiskt aldrig sett min mamma så fin som hon var här:) Allt från skorna till frissan fixades,och  en helt ny person tittade fram! JAg vill tacka Pontho hair and makeup för att ni stod ut med oss denna kväll och hjälpte till att göra mammas dag så jävla bra!! Miss Magda,du är magisk;)
 En strålande vinterkväll helt vindstilla blande mjuka julelamporna vandrade vi sen till Eyescream för att invänta bordet på ÖG

 Tända ljus,värme och öl,allt man behöver:)
 Och mamman smälte genast in i sitt nya hår och ser ut som om hon aldrig haft något annat
 På ÖG är det mysigt som vanligt (iaf för oss,det stackars långbordet som satt bakom oss kände nog mindre av atmosfären när vi brölade in,och för detta ursäktar vi) En speciell 4 rätters var upplagd för oss med hummerbisque ,tosk eller anka,ostplatta och ett Ingefärapäron md hemagjord vaniljglass till efterrätt. Magiskt jävla gott!!
 Notera hur syrranmonstret ,när hon sätter sig helt rätt och stilla ,saknar huvud jämtemot gardinen! Fast hon satt aldrig stilla.
 Och notera hur mamman ser ut att få små EP anfall lite sådär mellan rätterna? Starka kemikalier i dagens hårfärg.


 En sista överraskning för kvällen var att Farbror Lasse och Gunilla följde med och åt,och jag undrar om inte det var den bästa överraskningen för oss alla den kvällen. Mina farbröder fyller ett rum med mjukt välbehag vart de än går,och jag kan nog inte riktigt beskriva hur mycket jag älskar dem (och Gunilla utan undantag!!) men du Lasse,,ser du,,,jag höll kameran snett och ändå är bilden spikrak!!!
 Vissa av oss tyckte att ÖG med vinpaket var nog efter 3 flaskor champagne och åkte hem vid 22 tiden. Andra tyckte INTE det. Så när klockan var 14.00 var det med diverse vigör som många dök upp på Utmaningarnas hus  för att slåss till döden (eller åtminstone tills tiden var slut) . Jag fick vara med i Lag Rehab där jag mamman och Anders var med. Anders hade smällt ryggen på morgonen,mamma har nyligen brutit bäckenbenet  och jag kan räknas som rätt bröden med. Inte de bästa förutsättningarna,MEN när man såg tillståndet på Lag 40 och babysim var det inte mycket att oroa sig för.
 Anders är broren som får ett par mjukisbyxer att förvandla honom till en rätt erfaren balettdansör mitt i bild.
 Man kan inte ta med kamera in,så från utmaningarna existerar inga bevis,MEN lag rehab vann en rätt krossande seger(om jag själv får säga det) och efter detta var vi äckligt hungriga. Jag mitt jävla nylle körde oss till Emporia för attäta,och jagvisste inte riktigt hur jävla svårt det kunde vara at faktiskt hitta ett jävla matställe där! Vi hittade ett litet fik med rättigheter och plats,det viktigaste i den ordningen,och vi fick riktigt god mat. Då var klockan runt 18 och allihopa fullständigt färdiglekta. Det ryckte i shoppingtarmen på Systers ,så vi beslöt enhälligt att skita i stuiomys;)
 Hem om med de 2 firade(johnny blev också lite firad) och hämta Kapten som byggt om på firman och råkat trilla över ett par öl,,,
 En jävligt bra avslutning på en bra helg och jag hoppas så innerligt att detta var en ok födelsedag för min högt älskade mamma:)!!! Jag hoppas du är redo när du fyller 70 för då har vi bokat skydiving och lite basejumping  med avslutning på Christiania där vi snortar svamp och försöker lära oss Hindi.
(Att de sen fick köra hem i denna skiten kan ingen hjälpa,men fint är det;))

1 kommentar:

Marita sa...

Snyggmorsan :)