Sidvyer, senaste månaden

lördag 27 november 2010

Svar på kommentaren till inlägget "pris"

Det är ju inte så att tatuerare är som McDonalds,samma priser överallt..

Olika tatuerare tar olika mycket beroende på om de har studio i Stockholm eller i någon liten billig by. Om en tatuerare är långsam är det dyrt med timpris,om han är snabb är det billigt med timpris. Vissa tar betalt för att sitta flera timmar varje kväll och rita,sen får man betala ytterligare för tatueringen. (jag tar inget tex för ritandet). Sen kommer alla andra kostnader till på tatueringen. Det är inte bara färgen och nålarna utan allt räknas in:

reklam,telefon,internet ritmaterial, stencilmaterial, sterilisator, utbildning, maskiner, hyra, engångsmaterial, el, försäkring, sjukförsäkring, lokalvård ,skatt,moms och avgifter från hälsovårdsmyndigheten. Dessutom ingår ju gratis ifyllnad på tatueringen hos de flesta.

Utöver det är en tatuering inget som bör kosta ett par hundringar för en stor pjäs. Kan du tänka dig hur otroligt många tonåringar som då har råd att tatuera in allt de tycker är skitcoolt när de är 18,som de sedan bittert ångrar när de är 25,då alla de bandnamnen inte är lika ascoolt längre?

Kostar dem pengar  är det oftast det enda skälet till att folk tänker efter lite innan de gör dem,inte vett och reson.

Fastpris är svårt då de flesta människor har otroligt olika hudtyper. På en lätt tatuerad människa kan en speciell tattoo gå snabbt,på nästa människa kan det ta ett par timmar mer. Då är det vi som förlorar på fastpris,ni på timpeng. Om man då ska göra en helarm och säger fastpris kan ni förlora på det och vi vinna på det. Vilket är bäst?

Jämför detta med det du lägger hos frisörskan? Hur länge varar det och vad lägger du på det per år? Som tur är kan ni som kunder välja de billigare tatuerarna om ni inte tycker att det är värt pengarna att få något handgjort unikt som sitter resten av livet,som dessutom är bra gjort.

Inga kommentarer: